Cruises

Cruises

In de afgelopen jaren is er een flinke ommezwaai te zien geweest. Niet langer wordt het maken van een cruise vergeleken met een vakantie voor rijkere ouderen. Tegenwoordig is een cruise een volwassen manier van vakantie vieren voor alle leeftijden en inkomensgroepen. Want met een voordelige aanbieding strijdt de prijs al gauw met een vliegvakantie naar de Middellandse Zee.

CruiseschipWat ook helpt is de toegenomen concurrentie tussen de maatschappijen. Hierdoor heb je verschillende formules voor verschillende groepen. Zo zijn sommige cruises heel erg geschikt voor families, terwijl andere juist het entertainment voor volwassenen hoog in het vaandel hebben staan. En natuurlijk zijn er de chique rederijen met hun galadiners, terwijl op de meeste schepen eten in korte broek geen enkel probleem vormt.

Europa

En je kunt echt over de hele wereld een cruise gaan maken. Bekend zijn natuurlijk de Zuid-Europese reizen door de Middellandse Zee, waarbij je Spanje, Italië, Frankrijk, Kroatië of Griekenland aan doet. Deze cruises komen tegenwoordig zelfs tot de Canarische Eilanden. Maar minstens zo populair zijn de Noord-Europese cruises naar onder andere de Baltische Staten, het Russische Sint Petersburg, Noorwegen, Denemarken en Zweden. Daarbij varen steeds meer schepen richting de poolcirkel of wordt een reis naar Scandinavië gecombineerd met een omgang rond Engeland of een bezoek aan IJsland.

Amerika

Ook rond de Verenigde Staten en Canada zijn per cruiseschip te ontdekken. Aan de oostkant kun je New England en Quebec gaan ontdekken en in het westen kun je met name rond de zomermaanden een schitterende cruise richting Alaska maken en daar de parken bekijken die per auto onbereikbaar zijn. In Midden-Amerika kun je vervolgens de Maya ruïnes gaan bekijken, de Zuid-Amerikaanse landen gaan verkennen en een tocht maken door het Panama-kanaal.

Cruiseschip carribbeanCaribbean

Vanuit onder andere Florida vertrekken er dagelijks vele schepen richting de Caribbean. Elke dag bezoek je dan een ander eiland met bekende namen zoals Aruba, Bonaire en Curaçao. Maar je kunt ook de eilanden met Engelse en Franse invloeden gaan bekijken of de Bahama’s gaan verkennen. Bijzonder zijn ook cruises naar landen als Jamaica. Met deze cruises kun je onbeperkt van de zon gaan genieten.

Nog verder

Wanneer je de wereld nog verder wilt gaan ontdekken, dan kun je ook een cruise gaan maken richting het Midden-Oosten, Azië, Australië en zelf Antarctica. Het is tegenwoordig allemaal mogelijk, al zijn dit vaak wel de duurdere cruises.

Maar wat je ook in gedachten hebt, je kunt je cruise bij mij beginnen door eerst eens een of meer van mijn onderstaande cruise-brochures te komen halen. Informeer dan ook welke maatschappijen vanuit Nederland vertrekken. Zo varen verschillende rederijen vanuit Amsterdam en IJmuiden naar met name Noord-Europese bestemmingen. 

Hoe dan ook, ik zal je graag op weg helpen en je cruise tot in de details voor je regelen.

Handtekening Vanessa

Mijn Brochures

Cruises N-Europa
Cruises Z-Europa
Cruises Caribbean
Cruises N-Amerika
Cruises Z-Amerika
Cruises Oceanie

Testimonials

client image

Al jaren hadden wij het plan om naar Amerika te reizen. Na het lezen van de gids van Vanessa kregen onze steeds meer vorm. Vannessa heeft ons geholpen een prachtige reis door het Zuiden van Amerika samen te stellen. Wij hoefden alleen maar de muzikale steden te noemen die we wilden bezoeken, zij bedacht de route en boekte prima hotels. We hebben een geweldige tijd gehad in Amerika.