023-7431281
AANGESLOTEN BIJ the travel club

Voor deze Nationale Parken heb je dit jaar een reservering nodig

Arches_National_park.original

In een tijd waarin de natuurlijke schoonheid van nationale parken meer dan ooit trekt, is het cruciaal om voorbereid op pad te gaan. Met de herintroductie van tijdsgebonden reserveringssystemen in enkele van Amerika's meest geliefde nationale parken wordt het plannen van een bezoek aan deze parken een essentiële stap in de reisvoorbereiding. Deze systemen, ontworpen om de drukte te beheersen en de bezoekerservaring te verbeteren, vereisen dat reizigers hun toegang vooruit plannen. Dit artikel biedt een overzicht van de parken die in 2024 reserveringen vereisen, inclusief belangrijke details over hoe en wanneer deze te maken. Met links naar officiële bronnen en praktische tips voor het veiligstellen van je plek, is dit de gids voor een zorgeloze ervaring in enkele van de mooiste landschappen van de Verenigde Staten.

Verschillende populaire nationale parken in de Verenigde Staten voeren volgend jaar opnieuw tijdsgebonden reserveringssystemen in, waardoor bezoekers vooruit zullen moeten plannen. 

Deze maatregel wordt vaak ingevoerd om drukte te beperken in sommige van de populairste nationale parken in het land, van Arches National Park tot Yosemite National Park. De reserveringen zijn doorgaans gratis, maar er geldt een online verwerkingskosten van $2 - $3. Dit zijn de nationale parken die reserveringen vereisen voor 2024.

Arches National Park

Vanaf 1 april 2024 zal Arches National Park een pilotprogramma opnieuw introduceren, vergelijkbaar met een model dat vorig jaar geïmplementeerd werd. Reserveringen zullen drie maanden van tevoren in maandelijkse blokken vrijgegeven worden, volgens de National Park Service, en stellen reizigers in staat het park binnen een uur te betreden. Bezoekers kunnen dan zo lang blijven als ze willen.

Link: Recreation.gov

Glacier National Park

Het park in Montana zal volgend jaar vanaf 24 mei een reserveringssysteem terugbrengen voor de westkant van de altijd populaire Going-to-the-Sun Road en North Fork, en vanaf 1 juli voor de Many Glacier-vallei, volgens de National Park Service.

Nieuw voor 2024, voertuigreserveringen zijn slechts geldig voor één dag, in plaats van de drie dagen in 2023, zodat meer reserveringen kunnen worden uitgegeven. Maar parkbezoekers kunnen zonder voertuigreservering toegang krijgen tot de voorzieningen van Apgar Village.

Link: Recreation.gov

Rocky Mountain National Park

Op 24 mei zal ook Rocky Mountain National Park een reserveringssysteem terugbrengen, waarbij parkbezoekers twee verschillende getimede vergunningen moeten verkrijgen om zowel de Bear Lake Road Corridor als de "rest van het park" te betreden, volgens de National Park Service. Reizigers kunnen binnen twee uurperioden binnenkomen, maar er is geen vaste tijd voor vertrek. 

Link: Recreation.gov

Yosemite National Park

Het park in Californië zal volgend jaar zijn reserveringssysteem verbeteren met het "Peak Hours Plus" 2024-programma, volgens de National Park Service. Reserveringen zullen vereist zijn voor voertuigen tussen 5 uur 's ochtends en 4 uur 's middags op weekends van 13 april tot 30 juni, elke dag van 1 juli tot 16 augustus, en op weekends van 17 augustus tot 27 oktober.

Bezoekers kunnen kiezen uit twee verschillende soorten reserveringen: die geldig zijn voor een hele dag, of die geldig zijn voor toegang op elk moment na de middag.

Reserveringen zijn ook vereist op weekends van 10 tot 25 februari, evenals op Presidents day op maandag 19 februari.

Link: Recreation.gov

Zion National Park

Het park in Utah zal opnieuw reserveringen vereisen om in 2024 het populaire Angels Landing te bezoeken en te beklimmen, volgens de National Park Service. Het park hanteert een loterijsysteem voor reserveringen, die vanaf 1 januari op een doorlopende basis worden uitgegeven.

Link: Recreation.gov

Belangrijk

Houd goed in de gaten wat het moment is waarop je de reservering kunt aanvragen. Dat kan soms een maand van tevoren zijn. Bedenk ook dat er een aantal vergunning pas vlak voor de datum kan worden uitgegeven. Dus als je de eerste keer geen vergunning kreeg, kijk dan meteen wanneer dit eventueel nogmaals kan. De informatie vind je op de gelinkte pagina's en de vergunningen en voorwaarden verschillen per park.

whatsapp icon