023-7431281
AANGESLOTEN BIJ the travel club

Toegang met beleid: de gids voor Nationale Parken in de VS in 2024

Ontdek hoe je de nationale parken van Amerika kunt bezoeken met de nieuwste reserveringsvereisten.

Zion national park

In 2024 zullen reizigers die de nationale parken van de Verenigde Staten willen verkennen, opnieuw te maken krijgen met nieuwe toegangsregelingen. Deze omvatten niet alleen verplichte reserveringssystemen, maar ook de invoering van speciale toegangstags. Deze stappen zijn ondernomen met een drievoudig doel: het verrijken van de ervaring van elke bezoeker; het waarborgen van de bescherming van de ongerepte natuurlijke habitats; en het bevorderen van een veilige en duurzame omgeving voor zowel de flora als fauna binnen de parkgrenzen. Dit artikel biedt een gedetailleerd overzicht van de toegangsrestricties van deze nationale parken, inclusief een link naar de NPS pagina waar je meer informatie kunt vinden.

De Nationale Parken met een restrictie

  1. Acadia National Park (Maine) vereist voertuigreserveringen voor de Cadillac Summit Road van midden mei tot midden oktober. Reserveringen moeten online gemaakt worden via nps.gov​​.
  2. Arches National Park (Utah) heeft een tijdgebonden entreesysteem van april tot oktober. Reserveringen worden vrijgegeven in blokken, ongeveer 3 maanden van tevoren, via nps.gov​​​​.
  3. Haleakalā National Park (Hawaï) vraagt om reserveringen voor het bekijken van de zonsopgang tussen 3:00 en 7:00 uur. Reserveringen kunnen 60 dagen vooruit worden gemaakt op nps.gov​​​​.
  4. Rocky Mountain National Park (Colorado) implementeert een tijdgebonden entreesysteem van 24 mei tot 30 oktober. Reserveringen zijn vereist voor zowel volledige parktoegang als voor de Bear Lake Road Corridor en kunnen worden gemaakt op nps.gov​​.
  5. Yosemite National Park (Californië) vereist daggebruikreserveringen voor de Horsetail Fall event en tijdens piekuren in de lente, zomer en herfst. De reserveringsschema's zijn gedetailleerd en variëren, dus het is raadzaam om de NPS-website te raadplegen voor specifieke data en vereisten​​.
  6. Zion National Park (Utah) vereist loterijtoegang voor de Angels Landing hike vanaf 1 april. Deelnemers moeten zich inschrijven voor de loterij via op nps.gov​​
  7. Great Smoky Mountains National Park heeft geen reserveringen nodig om het park te betreden, maar bezoekers moeten een dagelijkse, wekelijkse of jaarlijkse parkeertag kopen om langer dan 15 minuten in het park te parkeren. Deze tags zijn online beschikbaar via op nps.gov en op locatie bij bezoekerscentra​​.

Voor het actueelste overzicht en details over hoe je een tijdslot kunt reserveren, bezoek nps.gov. Dit platform biedt een centrale plek voor het maken van reserveringen en het verkrijgen van toegangstags voor nationale parken in de Verenigde Staten. Het is cruciaal om je bezoek goed te plannen en van tevoren te reserveren, vooral tijdens piekbezoektijden, om teleurstelling te voorkomen.

whatsapp icon