023-7431281
AANGESLOTEN BIJ the travel club

Ervaar de zonsverduistering in de VS in 2024

Op 8 april 2024 is het zo ver

zonsverduistering_usa_2024

In april 2024 is er in grote delen van de Verenigde Staten een zonsverduistering zichtbaar, een natuurlijk verschijnsel wat gemiddeld 2-5 keer paar jaar plaatsvindt. Als je dit een keer wilt maken, dan is dit jaar een uitgelezen kans.

Want niet zelden is een zonsverduistering alleen zichtbaar is op de oceaan of moeilijk te bereiken gebieden en je hoeft niet te wachten op een eclips in Nederland. In ons land vindt de volgende volledige zonsverduistering pas plaats in op 25 mei 2142. Daarom moet je altijd naar het buitenland toe reizen om dit bijzondere fenomeen een keer mee te maken.

Op 8 april 2024 is het zo ver. Dan is er in een groot gedeelte van de Verenigde Staten een zonsverduistering zichtbaar. Als je er voor dat doel heen wilt, dan is het noorden van de staat New York de plaats die je het makkelijkst bereikt. Dat laat zich prima combineren met een bezoek aan de stad New York.

Maar het weer is tegen die tijd vaak beter in bijvoorbeeld Texas. Je hebt er ook minder kans op bewolking, iets wat een zonsverduistering behoorlijk kan verpesten. In die staat vind je een groot gebied waar je de zonsverduistering mee kunt maken. De gele strook op de kaart is in totaal zo'n 185 kilometer breed, dus er is altijd wel een goede plek voor je te vinden.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om een keer een eclips te ervaren? Kom dan bij me langs voor deze bijzondere reis naar de zon!

whatsapp icon