023-7431281
AANGESLOTEN BIJ the travel club

Westelijke Middellandse Zee cruise

Ontdek de meest betoverende havens en hun schatten

Een cruise door de westelijke Middellandse Zee biedt een unieke blik op enkele van de meest betoverende havens ter wereld, elk met zijn eigen verhaal en schoonheid. Van de bruisende straten van Barcelona tot de historische grandeur van Rome, deze cruise belooft een onvergetelijke mix van cultuur, geschiedenis, en natuurlijke schoonheid. Hieronder verkennen we enkele van de populairste havens in het westelijke deel van de Middellandse Zee en wat je daar niet mag missen.

Barcelona: een stad van kunst en architectuur

Veel cruises beginnen in Barcelona, waar de architectuur van Gaudí de stad domineert. De Sagrada Família, Park Güell, en Casa Batlló zijn slechts enkele voorbeelden van zijn genie die je moet zien. Struin over de beroemde La Rambla, verken de gotische wijk, en geniet van tapas bij een van de vele bars.

Barcelona
Barcelona -

Marseille: de poort naar de Provence

Marseille, een van de oudste steden van Frankrijk, is een smeltkroes van culturen en smaken. Bezoek de historische Vieux-Port tijdens je cruise, waar vissersboten en jachten zij aan zij liggen, en de Notre-Dame de la Garde voor een panoramisch uitzicht over de stad. De nabijgelegen Provence biedt adembenemende landschappen en culinaire verrukkingen.

Marseille
De historische haven in Marseille -

Rome (Civitavecchia): een tijdreis naar het verleden

Hoewel Civitavecchia de havenstad is, ligt het ware juweel een treinrit verder: Rome. Van het Colosseum tot de Vaticaanse Musea, de hoofdstad van Italië, is een levend museum vol met antieke schatten, Renaissance-kunstwerken, en barokke architectuur. Mis het Pantheon en de Trevifontein niet voor een wens die misschien wel uitkomt. Je kunt hier ook Vaticaanstad bezoeken.

Rome
Het Colosseum in Rome -

Napels: een poort naar oudheid en natuur

Napels biedt toegang tot enkele van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Italië, waaronder de ruïnes van Pompeii en Herculaneum, verstild door de uitbarsting van de Vesuvius. De stad zelf, met zijn levendige straten, heerlijke pizza, en de nabijgelegen betoverende Amalfikust, is even boeiend.

Amalfikust bij Napels
Amalfikust bij Napels -

Palermo, Sicilië: een eiland van contrasten

Palermo, de hoofdstad van Sicilië, is een stad van rijke geschiedenis en cultuur. Verken de Arabisch-Normandische architectuur, de levendige markten en de prachtige Palatijnse Kapel. Maak een uitstapje naar het nabijgelegen Monreale om de adembenemende gouden mozaïeken te zien.

Palermo
Palermo -

Valletta, Malta: een middeleeuwse schat

Valletta, een UNESCO-werelderfgoed, is een vestingstad gebouwd door ridders. Wandel door de geplaveide straten, bezoek de indrukwekkende Sint-Jansco-kathedraal, en geniet van het uitzicht over de haven vanaf de Upper Barrakka Gardens.

Valletta Malta
Valletta op Malta -

Conclusie

Een cruise door de westelijke Middellandse Zee biedt een onvergelijkbare reis langs enkele van de mooiste en meest historische locaties ter wereld. Elke haven biedt een unieke ervaring, van de ongerepte schoonheid van de kustlijnen tot de diepe historische wortels van oude beschavingen. Dit is een reis die het hart raakt, de geest verrijkt, en herinneringen creëert die een leven lang meegaan. Bekijk daarom brochure op de Europese cruise-pagina en maak een afspraak om binnenkort aan boord te gaan!

Klantervaringen

Lees hier wat mijn klanten vinden...

whatsapp icon