023-7431281
AANGESLOTEN BIJ the travel club

Oostelijke Middellandse Zee

Beleef de magie van de Middellandse Zee via haar meest betoverende havens

Een cruise naar de Oostelijke Middellandse Zee is als een sprookje dat tot leven komt. Deze regio, rijk aan geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid, biedt reizigers een unieke kans om enkele van de oudste beschavingen ter wereld te verkennen. Van de oude ruïnes in Griekenland tot de levendige bazaars in Turkije, elke haven vertelt zijn eigen verhaal. In dit artikel belichten we de populairste havens en de onvergetelijke attracties die van daaruit te ontdekken zijn.

Athene, Griekenland: poort tot de antieke wereld

De haven van Piraeus, de belangrijkste havenstad van Griekenland, dient als de toegangspoort tot Athene. Een must-see attractie is de Acropolis, een oud symbool van de Griekse beschaving. Naast het verkennen van de Parthenon, het Erechtheion en het Theater van Dionysus, kunnen bezoekers ook het nabijgelegen Acropolis Museum bezoeken voor een dieper inzicht in de oude Griekse cultuur.

Acropolis Athene
Acropolis Athene -

Santorini, Griekenland: een visueel spektakel

Santorini, wereldberoemd om zijn adembenemende uitzichten en zonsondergangen, is een niet te missen bestemming. De witgekalkte gebouwen met blauwe koepels tegen de achtergrond van de Egeïsche Zee creëren een onvergetelijk beeld. Bezoekers kunnen de oude stad Thera verkennen, wijnproeverijen bijwonen in de lokale wijngaarden of ontspannen op de unieke zwarte zandstranden.

Santorini
Het Griekse Santorini -

Mykonos, Griekenland: een mix van historie en hedonisme

Mykonos staat bekend om zijn levendige nachtleven, prachtige stranden en de iconische windmolens. Bezoekers kunnen een uitstapje maken naar het nabijgelegen eiland Delos, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, om enkele van de belangrijkste archeologische vondsten in Griekenland te bewonderen.

Mykonos
Mykonos -

Istanbul, Turkije: waar Oost West ontmoet

Als enige stad ter wereld die op twee continenten ligt, biedt Istanbul een fascinerende mix van Europese en Aziatische culturen. Hoogtepunten zijn de Hagia Sophia, de Blauwe Moskee en het Topkapi Paleis. De Grote Bazaar en de Kruidenbazaar zijn perfect voor diegenen die willen winkelen en de unieke smaken van de Turkse keuken willen proeven.

Hagia Sophia
De Hagia Sophia in Istanbul -

Dubrovnik, Kroatië: de parel van de Adriatische Zee

Dubrovnik, bekend om zijn indrukwekkende middeleeuwse stadsmuren en oude stadskern, is een parel aan de Adriatische Zee. Wandel over de Stradun, de hoofdstraat van de oude stad, bezoek het Rector's Paleis en geniet van het uitzicht vanaf de stadsmuren. Voor de fans van "Game of Thrones" zijn er tal van locaties die dienden als decor voor de populaire serie.

Dubrovnik
Dubrovnik -

Ten slotte

De beste tijd om een cruise naar de Oostelijke Middellandse Zee te ondernemen is van april tot oktober, wanneer het weer ideaal is voor het verkennen van de kustlijnen en historische locaties.

Elke haven in de Oostelijke Middellandse Zee biedt een unieke ervaring, van de overblijfselen van oude beschavingen tot adembenemende natuurlijke landschappen. Een cruise langs deze historisch rijke kusten biedt een unieke kans om de wonderen van de Middellandse Zee te ontdekken.

Klantervaringen

Lees hier wat mijn klanten vinden...

whatsapp icon