023-7431281
AANGESLOTEN BIJ the travel club

De Canarische Eilanden

Ontdek de diversiteit van de Canarische Eilanden via haar betoverende havens

Cruises naar de Canarische Eilanden staan garant voor een onvergetelijke ervaring waarbij elke haven een nieuwe wereld onthult. Deze Spaanse archipel, gelegen in de Atlantische Oceaan, staat bekend om haar gevarieerde landschappen, van vulkanische maanlandschappen tot weelderige bossen en prachtige stranden. In dit artikel verkennen we de populairste havens van de Canarische Eilanden en de unieke attracties die ze te bieden hebben.

Tenerife: de poort naar de natuurlijke wonderen

Tenerife, het grootste eiland van de archipel, biedt een scala aan bezienswaardigheden. De haven van Santa Cruz de Tenerife is het vertrekpunt voor excursies naar het spectaculaire nationaal park El Teide, waar de hoogste berg van Spanje te vinden is. Vergeet ook niet de historische stad San Cristóbal de La Laguna te bezoeken, een UNESCO-werelderfgoedlocatie met prachtige koloniale architectuur.

Tenerife
Tenerife -

Gran Canaria: een continent in miniatuur

De haven van Las Palmas op Gran Canaria biedt toegang tot een eiland dat bekend staat om zijn diverse klimaten en landschappen. De indrukwekkende zandduinen van Maspalomas, aan de zuidkant van het eiland, contrasteren sterk met de groene en ruige bergen in het binnenland. Het eiland heeft ook een rijke culturele erfgoed, zoals te zien is in de historische wijk Vegueta in Las Palmas.

Las Palmas
Las Palmas de Gran Canaria -

Lanzarote: kunst en natuur hand in hand

Lanzarote, het eiland van de kunstenaar César Manrique, staat bekend om zijn unieke landschap gevormd door vulkanische activiteit. Vanuit de haven van Arrecife kun je het Timanfaya Nationaal Park bezoeken, waar de krachten van de natuur nog steeds voelbaar zijn. Mis ook niet de Jameos del Agua, een natuurlijk zwembad in een lavagrot, getransformeerd in een cultureel centrum door Manrique.

Lanzarote
Lanzarote -

Fuerteventura: stranden zover het oog reikt

Met enkele van de beste stranden van de Canarische Eilanden is Fuerteventura, vooral de haven van Puerto del Rosario, een paradijs voor liefhebbers van zon en zee. Het eiland staat ook bekend om zijn traditionele geitenkaas, dus een bezoek aan een lokale kaasboerderij is zeker aan te raden.

Fuerteventura
Stranden van Fuerteventura -

La Palma: het groene eiland

La Palma, met zijn weelderige bossen en indrukwekkende vulkanische landschappen, biedt een contrast met de andere eilanden. Vanuit de haven van Santa Cruz de La Palma kun je de Caldera de Taburiente bezoeken, een enorme erosiekrater die nu een nationaal park is.

Caldera de Taburiente
Nationaal Park Caldera de Taburiente -

Ten slotte

De Canarische Eilanden genieten het hele jaar door van een mild klimaat, waardoor ze een ideale bestemming zijn voor een cruise in elk seizoen. Echter, de lente en de herfst bieden de aangenaamste temperaturen en minder drukte.

Elke haven in de Canarische Eilanden biedt een unieke kans om de diversiteit en schoonheid van deze Spaanse archipel te ontdekken. Van adembenemende natuurlijke landschappen tot rijke culturele erfgoeden, een cruise naar de Canarische Eilanden belooft een onvergetelijke ervaring te worden.

Klantervaringen

Lees hier wat mijn klanten vinden...

whatsapp icon