023-7431281
AANGESLOTEN BIJ the travel club

Route 66

Een reis door het hart van Amerika

Als Amerika-expert neem ik je graag mee op een avontuurlijke reis langs de historische Route 66, de 'Mother Road' die het hart van de Verenigde Staten doorkruist. Deze mythische route, die in 1926 het levendige Chicago met het zonnige Los Angeles verbond, belooft een onvergetelijke reis vol Amerikaanse cultuur, adembenemende landschappen en unieke ontmoetingen.

Reis mee door het hart van Amerika

Van de winderige straten van Chicago tot aan de wuivende palmbomen van Los Angeles; Route 66 biedt een unieke blik op de ziel van Amerika. De route is een levend museum van de retrostijl uit het midden van de vorige eeuw, compleet met neonverlichting, glimmend chroom en een gezonde dosis kitsch. Maar Route 66 is meer dan alleen esthetiek; het is een verkenning van verre horizonten en de diversiteit van het Amerikaanse landschap.

Route 66 neon sign
Route 66 neon sign -

Ontmoetingen langs de weg

Elke bocht en elke mijl op Route 66 brengt nieuwe verhalen. Ontmoet de hardwerkende boeren van Illinois, swing mee met country-and-western sterren in Missouri, en luister naar de legendes van cowboys en indianen in Oklahoma. De route biedt een diepe duik in de rijke culturen van de inheemse Amerikaanse stammen en de avontuurlijke geschiedenis van mijnwerkers en desperados die het Oude Westen vormgaven.

St Louis
-

Van historische wegen tot hedendaagse avonturen

Hoewel delen van Route 66 zijn overgenomen door de moderne Interstate-40, en de route door de jaren heen vaak is gewijzigd, blijft de geest van de 'Mother Road' levend. Door historische paden te volgen en de aanbevolen stops te verkennen die ik mijn roadbook vermeld, duik je diep in de essentie van Amerikaanse vrijheid en avontuur. Ontdek plaatsen die net zo betoverend zijn als de bekende hoogtepunten, elk met hun eigen verhaal dat wacht om ontdekt te worden.

Seligman
Seligman - Route 66 -

Een uitnodiging tot avontuur

Route 66 is niet zomaar een reis; het is een ervaring die je meeneemt door de tijd, cultuur en ongekende schoonheid van de Verenigde Staten. Of je nu gefascineerd bent door de geschiedenis, de natuurlijke schoonheid of de unieke Amerikaanse cultuur, deze route heeft voor elk wat wils.

Wil je meer ontdekken over deze iconische roadtrip? Neem een kijkje in mijn online brochure bovenaan deze pagina of plan met de knop rechtsonder een afspraak met mij om samen je eigen avontuur langs Route 66 te plannen.

"Route 66 is meer dan een weg; het is een reis door het hart van Amerika, een pad van vrijheid dat je uitnodigt om de verhalen, dromen, en eindeloze horizonten van het land te ontdekken."

profile picture
Vanessa Bennink
Vanessa's Reisbureau

Klantervaringen

Lees hier wat mijn klanten vinden...

whatsapp icon