023-7431281
AANGESLOTEN BIJ the travel club

Rondreis Oost-Amerika

Maak een fascinerende rondreis langs historische steden, majestueuze plantages en adembenemende natuurpracht.

De oostkust van Amerika is een regio die zowel door tijd als door natuur is gevormd, waar elke bocht in de weg een nieuw verhaal vertelt. Van de historische charme van New England en de bruisende metropolen zoals Boston, New York, en Washington D.C., tot de serene kustplaatsen en de rijke geschiedenis die elke stad uniek maakt. Een rondreis langs de oostkust is een avontuur dat de diversiteit van Amerika weerspiegelt, met haar ongeëvenaarde culturele rijkdom en natuurlijke schoonheid. Bereid je voor op een reis die je meeneemt door het hart van de Amerikaanse geschiedenis, langs adembenemende landschappen, en krijg een kijkje in de ziel van haar steden.

New England Boerderij
Boerderij New England -

New England: Een reis door de tijd

Een prachtige rondreis die je in het noordoosten kunt gaan maken loopt door New England. Deze regio staat bekend om zijn pittoreske landschappen en historische steden. Begin je reis in Boston, waar de Freedom Trail je langs plekken van historisch belang leidt. Deze stad combineert het oude met het nieuwe, waar revolutionaire geschiedenis samensmelt met moderne cultuur.

Reis verder naar de kust van Maine voor een bezoek aan Portland, bekend om zijn vuurtorens en zeevruchten, of verken de rustige schoonheid van de Acadia National Park. Daarna trek je de staten Vermont en New Hampshire in om kennis te maken de mee de typische architectuur en cultuur van New England. Ook bezoek je de White en de Green Mountains als onderdeel van je rondreis.

New York
Uitzicht over midtown New York -

De Mid-Atlantische steden

New York: Het kruispunt van de wereld

Een hele andere rondreis door het oosten van Amerika brengt je bij de grote Mid-Atlantische steden aan de oostkust. New York is een stad die nooit slaapt en biedt je iconische bezienswaardigheden zoals het Vrijheidsbeeld, Central Park, en het Empire State Building. Verken hier de wijken, van het artistieke SoHo, Chelsea en het bruisende Times Square.

Washington DC: het hart van de natie

Bezoek ook de hoofdstad van de Verenigde Staten, Washington D.C. De stad herbergt de kern van de Amerikaanse democratie. Bewonder de imposante monumenten en gedenktekens, waaronder het Lincoln Memorial, het Washington Monument, de U.S. Capitol Building en het Witte Huis. Bezoek de talloze musea van het Smithsonian Institution, gratis toegankelijk voor het publiek, voor een diepe duik in de Amerikaanse geschiedenis, kunst en cultuur.

Kleinere historische steden

Naast de grote steden kent het noordoosten tal van kleinere steden en kustplaatsen die een bezoek waard zijn. Tijdens je rondreis ontdek je Fredericksburg en Philadelphia en Richmond, elk met hun eigen verhaal van de Amerikaanse geschiedenis. En breng zeker een bezoek aan het koloniale openluchtmuseum Williamsburg.

Great Smoky Mountains
De Great Smoky Mountains -

Het zuidoosten

Het zuidoosten van Amerika is een regio doordrenkt met geschiedenis, maar ook met natuurlijke schoonheid. Daarom mag een bezoek aan de majestueuze Appalachen niet ontbreken. Aan de kust vind je de historische kuststeden en de vergane glorie van oude plantages, deze regio biedt een reiservaring die zowel verrijkend als ontzagwekkend is.

De Appalachen en de Nationale Parken

Begin je avontuur in de Appalachen, waar het Great Smoky Mountains National Park zich uitstrekt over de staten North Carolina en Tennessee. Dit UNESCO Werelderfgoed is het meest bezochte nationale park in Amerika en biedt een overvloed aan biodiversiteit, mistige bergen, en eeuwenoude cultuur. Wandel over de vele paden, spot wilde dieren in hun natuurlijke habitat, en ervaar de rust van deze ongerepte wildernis.

Vervolg je weg langs de Blue Ridge Parkway, bekend als Amerika's favoriete rit. Deze schilderachtige route slingert zich door de Appalachen en biedt adembenemende uitzichten, weelderige landschappen, en toegang tot diverse attracties, waaronder het Shenandoah National Park in Virginia. Dit park is beroemd om zijn deel van de Appalachian Trail en de Skyline Drive, die je langs de kam van de bergen voert.

Charleston
Charleston, SC -

Klassieke steden aan de kust en de zuidelijke gastvrijheid

Het zuidoosten is ook de thuisbasis van enkele van de meest pittoreske en historisch rijke steden van Amerika. Charleston is een van deze juweeltjes, met zijn geplaveide straten, antebellum huizen, en de beroemde Battery promenade. De stad ademt geschiedenis, van de slavenmarkten tot Fort Sumter, de geboorteplaats van de Amerikaanse Burgeroorlog. Even buiten de stad vind je de mooiste plantagehuizen.

Savannah biedt een gelijkaardige charme met zijn historische pleinen en een levendige rivieroever. De stad is bekend om zijn gastvrijheid, fantastische keuken, en ook hier de prachtige plantagehuizen die een kijkje bieden in het verleden van het Zuiden.

Boone Hall
Boone Hall Plantation - bekend van de serie 'North & South' -

De Plantages: een venster naar het verleden

Een reis door het zuidoosten zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan enkele van de historische plantages die een cruciale rol speelden in de economie van het oude Zuiden. Deze plantages bieden een soms ongemakkelijke, maar essentiële blik op de geschiedenis van de slavernij en de economische structuren die het Zuiden vormden. Van de uitgestrekte Magnolia Plantation and Gardens in Charleston tot de Boone Hall Plantation met zijn indrukwekkende laan van eiken, deze plantages tonen het verhaal vertellen van een vervlogen tijdperk.

"Een rondreis door het oosten van Amerika is een duik in een mozaïek van geschiedenis, natuur en stedelijke schoonheid, een pad dat je leidt door het hart van waar Amerika is begonnen."

profile picture
Vanessa Bennink
Vanessa's Reisbureau

Klantervaringen

Lees hier wat mijn klanten vinden...

whatsapp icon