023-7431281
AANGESLOTEN BIJ the travel club

Vluchtannuleringen bij Transavia hebben flinke Impact

Duizenden reizigers getroffen door operationele problemen

plane green

Transavia ziet zich genoodzaakt een aanzienlijk aantal vluchten te annuleren tot eind juni, vanwege een tekort aan beschikbare vliegtuigen. Dit heeft gevolgen voor duizenden passagiers, hoewel het exacte aantal geannuleerde vluchten nog niet bekend is gemaakt. De luchtvaartmaatschappij probeert de impact te minimaliseren door alternatieve reisopties te bieden, vooral voor vluchten waarvoor vervangende opties beschikbaar zijn.

Een vergelijkbaar scenario vond vorig jaar plaats, toen Transavia te maken kreeg met operationele uitdagingen, waaronder vertragingen in het onderhoud en bureaucratische problemen met geleasede toestellen. Deze problemen hadden een aanzienlijke impact op de reisplannen van ongeveer vijftigduizend klanten.

Daarnaast moet Transavia ongeveer 30.000 stoelen uit haar vluchtschema halen door problemen met de vliegtuigvloot, waaronder issues met het plaatwerk van de vliegtuigen. De luchtvaartmaatschappij heeft besloten slots terug te geven op luchthavens zoals Schiphol, Eindhoven, en Rotterdam, wat neerkomt op het annuleren van een geschatte 175 vluchten.

Deze geannuleerde vluchten vertegenwoordigen een aanzienlijke financiële impact voor Transavia en hebben geleid tot frustraties bij touroperators. Niettemin maakt Transavia gebruik van deze situatie om minder geboekte vluchten te consolideren en biedt het klanten de mogelijkheid voor een alternatieve vlucht of restitutie.

Desondanks blijft de luchtvaartmaatschappij optimistisch en is vastberaden om dergelijke uitdagingen in de toekomst te voorkomen. Dit omvat het tijdig aanpakken van onderhoudsproblemen en het verbeteren van de coördinatie met leasepartners en touroperators om de betrouwbaarheid van hun dienstverlening te waarborgen.

whatsapp icon