023-7431281
AANGESLOTEN BIJ the travel club

Transparante tarieven: Californië's nieuwe wet zet hotels op Scherp

Hoe de nieuwe prijstransparantiewet de verborgen kosten bij hotels en resorts elimineert

resort

Californië heeft onlangs een wet aangenomen die vereist dat alle verplichte toeslagen in de getoonde prijzen van diensten en producten worden opgenomen, inclusief die in de horeca en hospitality sector. Deze wet, die van kracht wordt op 1 juli 2024, heeft als doel om volledige prijstransparantie te bieden aan consumenten, zodat zij niet worden verrast door verborgen kosten bij de afrekening.

Resort of Facility Fees

Vooral voor hotels en resorts betekent dit een aanzienlijke verandering. Traditioneel konden deze instellingen extra kosten toevoegen voor diensten zoals wifi, het gebruik van het zwembad of fitnessfaciliteiten, vaak vermeld als 'resort fees' of 'facility fees'. Met de nieuwe wetgeving moeten dergelijke kosten nu duidelijk worden vermeld in de totaalprijs die aan klanten wordt getoond.

Deze stap naar transparantie wordt toegejuicht door consumentenadvocaten die geloven dat het de concurrentie zal bevorderen en klanten in staat stelt beter geïnformeerde keuzes te maken. Echter, sommige hoteliers uiten zorgen over de impact van deze regelgeving op hun bedrijfsvoering. Zij vrezen dat de noodzaak om alle kosten van tevoren te tonen kan leiden tot hogere basisprijzen, wat klanten kan afschrikken.

De Restaurant Association uit Californië en andere bedrijfsgroepen hebben kritiek geuit op de wet, waarbij sommigen zelfs juridische stappen overwegen om de implementatie ervan te betwisten. Deze wetgevende ontwikkeling zal niet alleen een impact hebben op de bedrijfsstrategieën van hotels en resorts, maar ook op de ervaring en perceptie van de consument, waarbij volledige prijstransparantie nu voorop staat.

whatsapp icon