023-7431281
AANGESLOTEN BIJ the travel club

Kustweg CA-1 is weer gedeeltelijk open

Verken de mooiste delen van de Pacific Coast Highway ondanks tijdelijke afsluitingen.

Bixby creek bridge

Goed nieuws: de mooiste en meest interessante delen van de populaire kustroute zijn weer bereikbaar. Slecht nieuws: een doorlopende rit van San Francisco naar Los Angeles via de Pacific Coast Highway is nog steeds niet mogelijk, want delen van kustweg CA-1 zijn nog steeds afgesloten.

Reden voor de sluiting van CA-1

De Pacific Coast Highway is een van de mooiste en populairste routes van Amerika. De weg loopt langs de Stille Oceaan met aan de andere kant de hoge heuvels van Big Sur, een absolute must-see voor elke bezoeker aan Californië.

De regio is echter gevoelig voor extreme weersomstandigheden. Modderstromen komen regelmatig voor en het gebeurt soms dat delen van het wegdek de zee in spoelen. Dit gebeurde eerder dit jaar, waardoor een groot deel van CA-1 werd afgesloten.

kaart ca-1 mei 2024
Situatie CA-1 - mei 2024 -

Huidige situatie

Het goede nieuws is dat de meeste wegwerkzaamheden nu voltooid zijn, waardoor grote delen van CA-1 weer toegankelijk zijn voor automobilisten.

Je kunt nu weer de Bixby Creek Bridge bereiken, een van de meest iconische delen van CA-1. San Simeon is ook weer goed bereikbaar en je kunt via CA-1 ook Hearst Castle bezoeken.

Echter, een deel van de weg, ongeveer halverwege de Pacific Coast Highway, blijft nog gesloten. Dit betekent dat een doorlopende rit van San Francisco naar Los Angeles of andersom nog steeds niet mogelijk is. Reizigers moeten een deel van CA-1 heen en weer rijden.

Advies

Rijd in ieder geval heen en weer naar de Bixby Creek Bridge. Vanuit Monterey kost dit ongeveer veertig minuten enkele reis. Hiermee zie je in ieder geval het mooiste deel van Highway CA-1.

Verder doorrijden kan altijd, maar bedenk dat je dezelfde weg ook weer terug moet rijden.

whatsapp icon