Canada

Canada

Het is de eindeloze ruimte die een land als Canada voor veel mensen aantrekkelijk maakt. Dit enorme land is dan ook grotendeels onbewoond. De steden die je er hebt, liggen vrijwel nooit ver van de grens met de Verenigde Staten. Canadese plaatsen en parken zijn heel erg de moeite waard om te gaan bezoeken. Ik hoop dat deze pagina je kan inspireren zodat ik een reis helemaal op maat kan opzetten waarbij je in jouw eigen tempo de mooiste delen van elke provincie gaat zien.

banff.jpgWest-Canada

Al bij een van mijn eerste reizen die ik zelf naar Noord-Amerika maakte zat al een groot deel van West Canada inbegrepen. Vanuit Seattle zit je zo in Vancouver, wat een hele open en vriendelijke stad is. Je kunt er ook een hoop gaan zien. Dat geldt sowieso voor de provincie British Columbia, want in de buurt heb je de fraaie natuur van Vancouver Island met de Brits aandoende stad Victoria. En even naar het oosten rijd je richting skigebied Whistler waar je in de zomer prima in de bergen kun gaan wandelen.

Voor de mooiste nationale parken van Canada rijd je naar de provincie Alberta. Een uur ten noorden van Calgary vind je een van de mooiste parken die je ooit hebt gezien: Banff. Hier maak je foto’s  van karakteristieke gletsjermeren met hun fel azuurblauwe water. Ook kun je er de bergen in met een kabelbaan om het park vanuit grote hoogte te zien of je kunt een wandeling over een gletsjer gaan maken.

Rondom Banff heb je nog drie andere parken met elk hun eigen schoonheid: Yoho, Kootenay en het populaire Jasper National Park. Ook hier vind je weer hoge bergen van de Rocky Mountains met meren en gletsjers. Je kunt hier dan ook met gemak een week doorbrengen.

niagara.jpgOost-Canada

In het oosten van dit land vind je meer Canadese geschiedenis en de steden zijn dan ook gebouwd in een tijd dat de Britten in dit deel van de wereld nog oppermachtig waren. Hier heb je parken, maar zijn het steden zoals het schilderachtige Quebec City, met Château Frontenac in het midden van de oude stad met z'n smalle winkelstraatjes. In dit kasteel verbleef in het verleden de Franse adel, maar tegenwoordig is het een luxe hotel waarin ik graag een kamer voor je zal boeken.

Andere steden die de moeite van een bezoek waard zijn, zijn onder andere Toronto en het nabij gelegen Niagara Falls. Deze plaatsen laten zich trouwens goed combineren met een bezoek aan de staat New York. De Canadese hoofdstad Ottowa en het wereldse Montreal, kunnen dan weer prima gecombineerd worden met een bezoek aan het Amerikaanse New England.

Eindeloze rust

Wanneer je van rust en vrijheid houd, dan zijn er de provincies Quebec en Nova Scotia met z’n eindeloze open vlaktes  en de ruige kust die op je bezoek wachten. Ook in dit deel van Canada heb je verschillende Nationale Parken. Hier tref je niet de hoge bergen en meren, maar kom je voor de ruige kust en de vele dieren die hier leven. Er zijn dus voldoende mogelijkheden om ook het oosten van Canada te gaan bezoeken.

Meer weten?

Wanneer je een goed beeld wilt krijgen van de mogelijkheden, dan stel ik voor dat je binnenkort eens langs komt voor mijn uitgebreide Canada-brochure. Hierin staan mijn mooiste reizen, reizen die ik eerder zelf gemaakt heb. En wil je meer informatie over Canada en de mogelijkheden bespreken van een bezoek, maak dan gelijk via deze website een afspraak. Ik heb dan uitgebreid de tijd om je verwachtingen door te nemen en deze om te zetten in een aantrekkelijke offerte!

Handtekening Vanessa

Mijn Brochures

Canada

Testimonials

Hombroek

Alles was perfect en je kan echt zien dat Vanessa veel tijd en aandacht besteed aan je reis om het zo optimaal mogelijk af te stemmen op de wensen van de klant.

Deborah & Sandra, Velserbroek
Okker

Vanessa, namens de familie heel hartelijk bedankt voor het organiseren. Het was een feestje om zo voorbereid door Amerika te reizen.

Fam . Okker, Velserbroek
Img 20180621 Wa0011

Fantastische reis, met zeer afwisselende natuurfenomenen en goed verzorgd!

Peter en Joke van Haaren, Haarlem
Eliens Antilope Canyon

Na goede verhalen over Vanessa’s Reisbureau te hebben gehoord hebben wij haar gevraagd onze reis naar New York en de westkust van Amerika te organiseren. Ze heeft vervolgens een fantastische route voor ons uitgestippeld!