Over mij
Mijn ervaring in de reiswereld

vanessa-groot.jpgIk ben een geboren Santpoortenaar en met mijn reisbureau ben ik een enorm eind gekomen, tenzij je het geografisch bekijkt. Ik zit namelijk in het pand van mijn moeder en mijn oude kinderkamer bevindt precies boven mijn reisbureau. In de ruimte van waaruit ik nu reizen verkoop zaten mijn grootouders vroeger op de bank TV te kijken, direct naast de bakkerij die ze er hadden.

Voordat ik voor mezelf ben begonnen heb ik eerst bij verschillende reisbureaus gewerkt in de regio van Velsen. Mijn verhaal over de reiswereld is dan ook ruim 25 jaar geleden van start gegaan.

Na de opleiding tot reisadviseur gevolgd te hebben vond ik in IJmuiden mijn eerste werkgever: Reisbureau Journaal. Op dit reisbureau heb ik enkele jaren gewerkt om vervolgens voor een andere werkgever op verschillende vestigingen in de regio reizen te verkopen. Zo werkte ik achtereenvolgens in Heemstede, Bloemendaal, Santpoort-Zuid en Santpoort-Noord. Eerst als medewerker in Heemstede, en vanaf Bloemendaal telkens als filiaalmanager van deze reisbureaus.

Het laatste reisbureau zat jarenlang in het pand van mijn moeder aan de Hoofdstraat in Santpoort-Noord en toen dat filiaal de deuren sloot in 2012 besloot ik mijn droom werkelijkheid te maken en voor mijzelf verder te gaan, maar dan met de verkoop van datgene waar mijn passie ligt: maatwerkreizen, met Amerika als specialisatie.

Noord-Amerika

In de loop van mijn carrière ben ik de hele wereld over gereisd. Je kunt het zo ver niet bedenken of ik heb het land wel eens bezocht. Ook ben ik inmiddels bepaald geen onbekende op cruiseschepen. Maar er is één gebied waar ik vaker ben geweest dan alle andere gebieden: Noord-Amerika.

Ruim voordat ik in de reiswereld gestart ben, ging ik al een keer mee met een groepsreis voor jongeren door de Verenigde Staten. Daar ben ik - denk ik - gepakt door het virus wat 'Amerika' heet. Terwijl ik voor mijn studiereizen de hele wereld over trok, begon ik privé steeds vaker naar Amerika en Canada te reizen.

Dat kwam met name toen ik mijn huidige man ontmoette. Vanaf onze eerste vakantie in 2001 hebben we jaarlijks een deel van onze ontdekkingstocht door Noord-Amerika vorm gegeven en telkens gaan we weer op zoek naar een nieuw gebied om te ontdekken. Daarbij zijn we in 2006 zelfs in Las Vegas getrouwd.

Inmiddels mag ik stellen dat ik overal in Noord-Amerika geweest ben, met uitzondering van een aantal staten die eigenlijk geen toeristische waarde hebben. Van de 50 staten zag ik er inmiddels 39 en in Canada heb ik ruim de helft van alle provincies bezocht.

Het gevolg was dat ik binnen de organisatie waar ik werkte mezelf begon op te werken als Noord-Amerika-deskundige. Daarbij deed ik allerlei cursussen en kreeg daarmee de certificaten die horen bij deze deskundigheid.

Vanessa's ReisbureauVanessa’s Reisbureau

Het is dan ook niet raar dat in 2012 voor mezelf ben begonnen als Amerika-deskundige en zo treed ik ook naar buiten. Dat betekent niet dat ik uitlsuitend Amerika-reizen verkoop. Via franchise-organisatie The Travel  Club ben ik in staat om reizen naar ieder land te verkopen je bent bij mij dan ook aan het goede adres voor iedere reis. Ik lever je daarbij bij voorkeur maatwerk zodat je vakantie je ook precies past.

Een eigen reisbureau was voor mij altijd al een droom en ik ben dan ook trots op mijn kleine maar gezellige reisbureau in Santpoort-Noord. Het was dan ook een prachtig moment toen ik na een grondige verbouwing van het pand in 2012 de deur van Vanessa’s Reisbureau kon openen. De combinatie Amerika, cruises en verre reizen heeft mij geen windeieren gelegd en inmiddels weten mensen uit de regio Velsen en omstreken mij te vinden; een aantal dat ieder jaar toe neemt.

Wanneer je op zoek bent naar een verre reis of cruise: kom eens langs voor een reisbrochure of maak een afspraak via deze website om je komende vakantie te gaan bespreken. Ik kijk er naar uit je volgende reis tot in de puntjes te gaan verzorgen!

Handtekening Vanessa