Vaccinatie

Hoe zit het nou met vaccinatie

17 maart 2023

Het lijkt voor ons in Nederland inmiddels alweer jaren geleden dat er allerlei beperkingen golden als gevolg van de pandemie. Maar waar binnen Nederland geen beperkingen meer zijn, daar zijn er nog enkele maatregelen wanneer je gaat reis naar Noord-Amerika. Omdat ik er redelijk wat vragen over krijg, hoop ik hiermee de huidige stand van zaken inzichtelijk te maken.

Het goede nieuws is dat er voor Canada op dit moment (maart 2023) geen beperkingen meer zijn. Zo mag je ongevaccineerd het land binnen komen en hoef je verder geen tests te doen of mondkapjes te dragen in het vliegtuig.

Datzelfde geldt voor een bezoek aan de Verenigde Staten, maar daar heb je nog altijd (maart 2023) een vaccinatieplicht. Wanneer je 18 of ouder bent, moet je de twee initiële vaccinaties hebben ontvangen om het land in te mogen. Boostervaccinaties zijn niet nodig. Je kunt met de QR-code van de Nederlandse overheid op dit moment aantonen dat je bent gevaccineerd.

Wanneer je zeker wilt weten of je gevaccineerd moet zijn of niet, kun je het beste kijken op Nederland Wereldwijd. Als je daar het bestemmingsland invult, krijg je het recentste reisadvies te zien. Dit is dan ook de beste plaats voor dit soort informatie.

Tags
covid