Death Valley Lake

De droogste plek op aarde wordt tijdelijk een betoverend meer

25 oktober 2023

Death Valley in Californië staat bekend als een van de heetste en droogste plekken ter wereld. Echter, onlangs heeft de woestijn een zeldzame transformatie ondergaan na de extreme regenval veroorzaakt door de tropische storm Hilary in augustus. Deze neerslag, die gelijk is aan wat het gebied normaal in een heel jaar ontvangt, heeft tijdelijke meren gecreëerd in deze anders kurkdroge vallei.

Het nationale park, dat tijdelijk werd gesloten vanwege het noodweer, opende onlangs weer zijn deuren. Bezoekers worden nu getrakteerd op unieke en adembenemende taferelen: meren die fonkelen in het hart van de woestijn. Het meest opvallende meer is te vinden in het Badwater Basin, het laagste punt in Noord-Amerika. Parkwachter Matthew Lamar merkte op dat dit fenomeen voor het laatst zo uitgesproken was in 2005.

Echter, zoals alles in de woestijn, is deze schoonheid vergankelijk. Gezien de hoge verdampingssnelheid in de regio zullen deze meren binnen enkele weken verdwijnen. Het is een herinnering aan de kracht en het verrassende karakter van de natuur. Ondanks de schoonheid brengt het noodweer echter ook schade met zich mee, met vernielde wegen en infrastructuur die nog steeds herstel nodig hebben van vorig jaar.

Tags
Amerika